EFT

EFT is een eenvoudige maar doeltreffende methode om jezelf vrij te maken van negatieve emoties.

EFT combineert westerse kennis met oosterse wijsheid. Door middel van aandacht en acupressuur neutraliseer je negatieve emoties als gevolg van gebeurtenissen die, bewust of onbewust, je leven blijven beïnvloeden.

Neem contact op

EFT

De afkorting staat voor Emotional Freedom Techniques en dat is ook precies wat het doet. Het maakt je vrij. Vrij van (fysieke) klachten, overtuigingen, trauma’s etc.

De basisgedachte, zoals geformuleerd door Gary Craig, de grondlegger van EFT, is:
“Alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam.”
EFT heft die verstoring op, zodat de energie weer vrij kan doorstromen.
Het beste is dit te illustreren met een voorbeeld:

Stel je bent bang voor honden;
Je ziet een hond en het eerste wat gebeurt is dat er een deel van je lichaam verkrampt. Pas daarna volgt de gedachte, ‘oh help een hond’ en de rest van jouw angstreactie volgt. Stresshormonen worden aangemaakt die ervoor zorgen dat je kunt overleven door te vechten of vluchten; de hartslag en bloeddruk gaat omhoog, de mond wordt droog, spieren spannen zich, de spijsvertering gaat op een laag pitje en ook je immuunsysteem wordt zwak.

Met behulp van EFT gaan we stapsgewijs die verkramping en andere fysieke verschijnselen neutraliseren. De stappen zullen bestaan uit zoeken naar de oorzaak van de angst en de situaties die daarmee samenhangen, die vervolgens stressvrij maken, en zeer geleidelijke exposure.
Na een succesvolle behandeling zal een volgende keer dat je een hond ziet je lichaam ontspannen blijven en stresshormonen worden niet meer aangemaakt (zie ook ). Hierdoor wordt de (angst)keten doorbroken.

EFT is o.a. te gebruiken bij angsten en fobieën, trauma, fysieke klachten en ernstige ziekten.

Meer weten over EFT?

Neem vrijblijvend contact op.

Direct contact

Stress en EFT

Onderzoek toont aan dat langdurige stress het immuunsysteem verzwakt. Langdurige stress verhoogt het risico op o.a. depressie, hart- en infectieziekten. Met EFT is het mogelijk het teveel aan stress uit je systeem te halen en daardoor een gezonder en lichter leven leiden.

EFT is toepasbaar op angsten, fobiën, kleine en grote trauma’s, maar ook fysieke klachten kunnen aanzienlijk verbeteren of verdwijnen.

Tijdens het eerste consult leer je de techniek, zodat je er zelf mee kunt gaan werken. In mijn praktijk zie ik dat als je er werkelijk mee aan de slag gaat, problemen heel snel kunnen veranderen. Het aantal consulten kan daardoor laag blijven.

Wat past het best bij jou?

Ik help je graag om uit te zoeken of CO-3 voor jou de juiste oplossing is. Neem vrijblijvend telefonisch contact op.