Matrix Reimprinting

Matrix Reimprinting is een verdieping van de EFT techniek. Het is een methode waarmee je gedissocieerd met vroegere trauma’s kunt werken.

Neem contact op

Matrix Reimprinting is een verdieping van de EFT techniek. Het is een methode waarmee je gedissocieerd met vroegere trauma’s kunt werken. Waar je met EFT je erop richt om de emotionele intensiteit van een herinnering te halen, waardoor je eraan kunt terugdenken zonder opnieuw getriggerd te raken, ga je met Matrix Reimprinting in de herinnering en transformeert deze. In plaats van een herinnering waarin je destijds slachtoffer, machteloos en zonder hulp was, creëer je een nieuw plaatje van die herinnering waarin je bekrachtigd bent.

Het gaat niet over het ontkennen van een situatie!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat we elke keer als we een herinnering bezoeken, we deze veranderen. Meestal maken we het plaatje erger. Als je nu kijkt naar de foto hierboven, wat zie je dan; angst, bedreiging, geluk? We kleuren het in met de informatie die we op dat moment hebben.

Of zoals Marten Toonder het stelde toe hij twijfelde of hij wel een autobiografie wilde schrijven:

‘…omdat iets wat in de jeugd gebeurd is, dikwijls een gevolg is van een voorval op latere leeftijd’.

Als we trauma ervaren (iedere keer dat we van vechten/ vluchten naar de bevries-reactie gaan) splits een deel van ons zich af met als taak de te pijnlijke emoties op te slaan en uit het systeem te houden, zodat we kunnen overleven en verder kunnen. Maar het afgesplitste deel blijft bevroren in tijd en ruimte bestaan, gebeurde er iets op 7 jarige leeftijd dan zal de ECHO altijd die 7 jarige blijven. In Matrix Reimprinting noemen we dit deel de ECHO, Energetic Consciousness Hologram.

Vaak gebeurt het dat als een trauma getriggerd wordt, je ineens weer alle gevoelens ervaart als een bijv. die 7 jarige en schijnbaar buitenproportioneel reageert.

Met Matrix Reimprinting wordt de ECHO de client, het gezonde deel van jou wordt de begeleider. We transformeren de negatieve overtuigingen door de jongere zelf op een positieve manier door de ervaring te helpen. Vervolgens ‘imprinten’ we de nieuwe positieve ervaring. Het is zacht, liefdevol en gaat over ‘empowerment’.

Meer weten over EFT?

Neem vrijblijvend contact op.

Direct contact